Kroegentocht #1

Tijdens een speurtocht door de stapels oud papier in de woonboot van m’n oma kwam ik bovenstaand “Groot Amsterdams Kroegeboek” tegen. Helaas bleek dit stuk literatuur enigzins verouderd, het was geschreven in 1963.
Samen met freund Anne besloten we te starten met een zoektocht naar  “de ideale stamkroeg” in onze hoofdstad…..

Week 1
Anne had wat voorbereidende werkzaamheden verricht en kwam met Café Hoppe op de proppe.  Navraag op mijn werk leerde dat dit een yuppenkroeg was met goeie bitterballen. Vol verwachting stapten wij dan ook op dinsdag 2 oktober deze drinkgelegenheid binnen.

Al snel bleek dat de yuppen van tientallen jaren terug nog steeds in de kroeg zijn blijven hangen, waardoor de term yuppenkroeg helaas niet meer opgaat. Hoppe valt naar mijn mening meer in de categorie ex-koorleden, minimaal 50+,  maar elkaar nog altijd begroeten met “Heeuy Keerrrolll!”
Kortom niet het publiek dat we hopen te zien in onze toekomstige stamkroeg. Op het bier was niets aan te merken, en de bitterballen waren minimaal net zo goed als de verhalen.

Na enkele drankjes in Hoppe hadden we genoeg oude mannetjes gezien en hebben de maaltijd genuttigd in Coco’s outback, waar we de maaltijd hebben genuttigd terwijl we 15 Champions-League wedstrijden tegelijkertijd volgden. Alhoewel Coco’s adverteert met de “Lousy food and warm beer” is de “Outback burger” een absolute aanrader.

Tip: Ga bij Coco’s voor de “not so huge” variant! Indien je de “huge” burger tot je neemt leid je aan acute obesitas en zal je naar verwachting door middel van een takel afgevoerd moeten worden.

Op naar week 2!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*