About the blog


Een aantal vragen  die ik aan mijzelf gesteld heb met betrekking op dit stuk internet. Zodat potentiële lezers wat inkijk in me hersenpan hebben, en wellicht m’n beweegredenen begrijpen.

1. Waarom in hemelsnaam een blog?
2. Waarom zet je blogs dan niet gewoon op hyves?
3. Wat voor soort berichten gaan hier dan komen?
4. Ik vind het stom, wat nu?
5. Waar heb je die smiley’s in de header van de site vandaan?

Waarom in hemelsnaam een blog?
De belangrijkste maar ook meteen de moeilijkste vraag, ik heb er ook geen simpel antwoord op. Ik schreef al weleens stukjes voor korfbal, of een uitgebreid verslag over de vakantie via een hyves blog, maar eigenlijk wildde ik hier meer mee doen. Zo kwam langzaam het idee bij me op om een blog te beginnen, daar af en toe een stukje te posten, en zo mij schrijfvaardigheid verder te ontwikkelen.

Waarom zet je blogs dan niet gewoon op hyves?
Dat heeft eigenlijk twee redenen, als eerste is een blog op hyves maken niet heel erg aangenaam. Hoe meer tekst en emoticons je typt hoe langer alles gaat duren. Daarnaast is het bij hyves maar beperkt mogelijk om bijvoorbeeld iets bijzonders te doen met een afbeelding, link, tekstkleur, etc. Je dient je altijd binnen de hyves-afgrenzing te houden. Op een eigen domein is dit niet het geval.
De tweede reden is het aandachttrekkerij-gehalte van hyves, als je daar regelmatig een niet veel vertellende blog, of www post dan wordt dat direct in beeld gebracht bij al je “vrienden” die daar niet altijd op zitten te wachten. (Met name de wat “verdere-vrienden”) Zo wordt ik bijvoorbeeld compleet gestoord van de BN’ers in mijn vriendenlijst die om de 1,5 minuut een WWW posten.
In dit geval kies je er zelf voor om deze site te bezoeken, mocht je het niets vinden of je eraan irriteren, dan kom je toch lekker niet meer terug, en zul je er ook niets meer “opgedrongen” van meekrijgen. 😉

Update 05-2014: Wellicht zijn er lezers die niet weten wat Hyves is. Hyves was de Nederlandse voorloper van Facebook. Het sociale netwerk is een stille dood gestorven nadat het werd overgenomen door de Telegraaf en langzaam maar zeker een broedplaats werd voor jonge kinderen en eenzame huisvrouwen die verslaafd waren aan hersensdodende spelletjes.

Wat voor soort berichten gaan hier dan komen?
Op het moment van schrijven (27-02-2010) durf ik op deze vraag nog geen echt antwoord te geven. Ik ga mezelf iig geen regels opleggen. Het kan zou dus goed kunnen dat er alleen maar berichten van persoonlijke aard komen, bijvoorbeeld “R.I.P; Mijn hamster is overleden”. Of dat er alleen maatschappijkritische berichten van politieke of filosofische aard komen, bijv: “Is Balkenende een wereldverbeteraar?”, maar eigenlijk verwacht ik dat het van alles wat zal zijn, ik zal posten wat me op dat moment bezighoud….

Ik vind het stom, wat nu?
In dat geval zal ik als ik jouw was deze site niet meer bezoeken 😉

Waar heb je die smiley’s in de header van de site vandaan?
De smiley’s waren oorspronkelijk bedoeld als icoontjes voor op een bureaublad, mocht je geïnteresseerd zijn dan kan je ze HIER downloaden.