About Ronald

Op 21 augustus 1990 werd Ronald geboren in het ziekenhuis te Amstelveen. Na een zeer gelukkige jeugd in het gehucht “De Waver” begon zijn scholing op 4-jarige leeftijd op basisschool “de Poldertrots”.

Opleiding:
Na de basisschool behaalde hij in 2007 zijn Havo-diploma aan het Veenlanden College te Mijdrecht.
In Augustus 2007 is hij begonnen met de opleiding HBO Bedrijfseconomie aan de HES-HVA te Amsterdam. Eén jaar later heeft hij zijn propedeuse behaald. In het 3e jaar heeft hij een succesvolle stageperiode bij “Kop of Munt” doorlopen. In het laatste jaar van de opleiding heeft hij de minor Management Control gevolgd op de locatie Leeuwenburg (Amstelstation). Zijn afstudeeronderzoek dat hij heeft afgerond met een negen, had betrekking op (financiële) informatievoorziening aan nieuwe zorginitiatieven en haar stakeholders, dit onderzoek is hier te downloaden. In september 2011 heeft Ronald zijn HBO-Bedrijfseconomie diploma in ontvangst mogen nemen.
Na korte studiepauze is hij in september 2013 begonnen aan de parttime Msc Business Administraton – Financial Management aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, deze opleiding hoopt hij begin 2016 af te ronden.

Carrière
Zijn eerste baantje was een folderwijk in Ouderkerk a/d Amstel na dit 1,5 jaar gedaan te hebben, lag er een promotie tot krantenbezorger van een weekblad in het verschiet. Daarnaast begon hij in 2006 als afwasser bij restaurant De Voetangel, na hier 3,5 met plezier gewerkt te hebben vertrok hij hier in Januari 2010 vanuit de functie van: “Dishwashing Deparment Manager”.
In december 2008 werd hij via een klasgenootje in contact gebracht met DBC Nederland, dit  bedrijf verzorgt en/of ondersteund de aan de DBC-codes gerelateerde betalingsprocessen van zorginstellingen. Vanaf december 2008 tot en met januari 2010 is hij met veel plezier werkzaam geweest bij deze onderneming, en heeft hierbij veel kennis verworven over DBC-codes en de bekostiging van de zorgsector.
Na een leerzame en plezierige stage- en afstudeerperiode, bij “Kop of Munt”, waar zowel Ronald als het kantoor enthousiast over waren, is hij bij het kantoor als werknemer in dienst getreden. Sins juni 2011 is hij 34-uur per week in dienst als Junior Accountant Tevens verricht hij controlewerkzaamheden voor de zusteronderneming “BronMazars“.

Sport
Na als klein jongetje enkele jaren in teams als de F5 en de E7 te hebben gespeeld bij voetbalclub CSW te Wilnis kwam Ronald erachter dat dit toch niet helemaal zijn ding was. Hij maakte de overstap naar korfbal en ging spelen bij korfbalvereniging De Vinken in Vinkeveen. Na in de E1, C2, B2, B1, A3, A2 & A1 en het 2e  te hebben gespeeld staat hij momenteel opgesteld in het derde seniorenteam van de vereniging.
Daarnaast is hij in 2008 gestart met coachen en/of trainen geven. In het verleden was hij onder andere trainer/coach van de D4, C3, C2 en B2. In het seizoen 2013-2014 is hij coach van De Vinken B3.
Met ingang van juli 2011 is Ronald tevens bestuurslid Jeugdzaken bij Korfbalvereniging De Vinken.